Nové odtiene priadze Axis a Nua Sport

Nové odtiene priadze Axis a Nua Sport

Priadza Axis je merino priadza bez superwash úpravy s malým, 10% podielom Suri alpaky.

Alpaka jej pridáva minimány, avšak viditeľný vlnený chlp. Merino bez úpravy zachováva priadzu ľahkú a nadýchanú. Priadza je novinkou minulého roka, ktorá vznikla v kooperacii Fyberspates s mladou dizajnérkou vystupujúcou pod značkou Lily Kate Makes.

Pre farebnicu sú typické hravé odtiene, ktoré k sebe pekne ladia. Sú iné a neopakovatľné a ak sa pozriete na jej návrhy pletenín sú presne také, ako tie priadze. Odlišné, mladé duchom, niekedy minimalistické, ale často veľmi elegantné a šikovné do šatníka na oživenie.

Hrúbka worsted je ideálna pre pletiarky, ktoré uprednostňujú o niečo hrubšie priadze. Je vhodná na cca 4,5 mm ihlice. Ja som minulý rok dostala z nej upletenú čiapku od Mirky a jediné čo môžem zhodnotiť, že je super. Nenaťahuje sa, hreje a nežmolí sa. Ideálne vlastnosti. Všakže?

Dnes sme farbenú škálu dopĺňali o 4 odtiene. Bordovú Meridian, šedozelenú Continuum, výrazne ružovú Neutrino (môže byť nádherná do kontrasného výpletu) a prírodne svetlo hnedú Langrangian. Postupne Vám ich na Instarame pofotím navzájom. Nezabudnite sledovať : ).

Axis Continuum Fyberspates & Lily Kate Makes
Axis Langrangian Fyberspates & Lily Kate Makes

Okrem priadzí Axis, aj Nua Sport dostala jedného nového člena do širokej farebnej škály. Je ňou pre mňa jedľovo zelená „: ), ale teda presnejšie morská zelená Sea Veggies.

Nua Sport je zmesou merina, jaku a ľanu. Každé z týchto vlákien prispieva niečím zvláštnym k vytvoreniu úžasnej zmesi vo výslednej priadzi. Merino poskytuje mäkký a všestranný základ. Yak dodáva priadzi jedinečnú hodvábnosť, ktorú si pletiarky jednoducho zamilujú. Jeho jemneosť je príbuzná kašmíru. Nakoniec, ľan, vlákno s hlbokou históriou v írskej (a nielen írskej) kultúre, dodáva pevnosť a odolnosť. Nua Sport je bez superwash úpravy, čo vytvára ľahšiu priadzu a ľahko ju aj nablokujete. Pleteniny držia svoj tvar a nenaťahujú sa.

Zdieľajte a dajte vedieť iným